Jolanda Robben gekroond tot allerbeste bibliothecaris

VEENDAM - Jolanda Robben uit Veendam is de beste bibliothecaris van Nederland geworden. Ze werd vrijdag tijdens het Drongo Talenfestival in Nijmegen gekroond tot winnares van de jaarlijkse verkiezing.

Jolanda Robben won omdat ze opvalt door haar enorme liefde voor het vak, haar ongekende drive en werklust. Zij rust niet voor alle Groningse kinderen de bibliotheek en de collectie ontdekken. Volgens zowel het publiek als de vakjury is Robben de beste van het land. Ze viel met name op door de enorme liefde voor het vak en haar drive om kinderen aan het lezen te krijgen. Zo is het project Scoor een Boek van haar hand. Het is een leesbevorderingsproject waarbij kinderen door profvoetballers aangemoedigd worden om zoveel mogelijk boeken te lezen.

Biblionet Groningen, waar ze voor werkt, laat weten dat 5500 Groningse leerlingen dit jaar samen 34.462 boeken lazen. Uiteindelijk wezen publiek en vakjury Jolanda Robben unaniem als winnaar aan. Zij kreeg 1670 stemmen, Marjolein Hordijk werd tweede met 1209 en Meike Boertjes 809. Daarmee is Jolanda de nieuwe ambassadeur van het bibliotheekvak.