Griezels op Halloweenparty bij Dukdalf 2.0

VEENDAM - Vrijdag was het op de gezelligste kinderdisco van Veendam en omstreken weer volop griezelen in Dukdalf 2.0. Een traditie in het wijkcentrum dat tot in de jaren ‘70 teruggaat. De Halloween party is de drukste kinderdisco van het hele seizoen.

Buiten hebben 220 kinderen in lange rijen staan wachten om naar binnen te kunnen. De disco ving om 19:00 uur aan en duurde tot 21:30 uur. De disco was voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Met als thema en dresscode ‘Happy Halloween’.

Er waren mooie creaties te bewonderen. De zaal was omgetoverd tot een spooky geheel, en ook de outfit van de leiding zelf was geheel in stijl. De twee DJ’s hebben voor de muziek en lichteffecten gezorgd.

Minimaal 120 vrijwilligers hebben in afwisselende groepen van twintig de kinderdisco in goede banen geleid. ,,De ouders vertrouwen hun kinderen aan ons toe”, zegt Evert Bakker van de Wijkvereniging Sorghvliet. ,,Veiligheid staat boven alles, en de organisatie moet perfect zijn. De kinderen komen met de ouders naar binnen en gaan er met de ouders ook weer uit.”

Net als altijd was het weer super gezellig. De disco heeft tot 21:30 uur geduurd. Evert Bakker: ,,Je merkt dat je op moet boksen tegen internet, spelletjes en social media. Maar we zijn er echt trots op dat meer dan 200 kinderen de Halloween party hebben bezocht.”