Duitse leerlingen komen sporten in Veendam

VEENDAM - De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseert van 21 tot en met 23 november voor de achttiende keer de schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit het Duitse Norden.

Deze ontmoeting is dit jaar in Veendam. De Duitse leerlingen en hun begeleiders worden ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen.

De groep van ongeveer zeventig Duitse gasten wordt op woensdagmorgen in het Indoorcentrum ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs. Aansluitend starten er diverse toernooien, waaraan enkele honderden leerlingen uit de gemeente Veendam aan mee doen.

Op het programma staan: zaalvoetbal, uni-hockey, basketbal, tennis, dansen, bootcamp en klimmen. De toernooien vinden in het Indoorcentrum plaats, maar er wordt ook op diverse andere locaties gesport.

Naast het sportieve gebeuren zijn er verschillende randactiviteiten, zoals voor de jongsten een bezoek aan het Kunstkot en voor alle deelnemers een zwemdisco in Tropiqua.