Sintactie voor Voedselbank

VEENDAM - Afgelopen vrijdag heeft de verkoop van gebruikte artikelen ten bate van de voedselbank 327 euro opgeleverd. De goede doelenactie was door de Multiculturele Vrouwengroep opgezet ter ondersteuning van de Sinterklaasactie van de voedselbank.

Bij de voedselbank zijn in totaal 290 kinderen bekend die geen sinterklaascadeau kunnen krijgen. De dames van de vrouwengroep hopen dat zij kunnen bijdragen aan een sinterklaascadeau. ,,Eigenlijk zou het in 2018 niet moeten mogen op deze manier”, zegt Nurcan Yilmaz. ,,Ik kan er niet met mijn verstand bij dat dit nu nog voorkomt, dat mensen nog naar de Voedselbank moeten. En 290 kinderen in een welgestelde plaats als Veendam vind ik wel ernstig. Kinderen zijn nog jong en kwetsbaar. Zij kiezen er niet voor om in deze situatie te zitten om wat voor reden dan ook. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een gezin bij de Voedselbank komt, door schulden, door werkloosheid of andere problemen. Ik vind dat die kinderen door de overheid in ieder geval beschermd moeten worden. Dat gebeurt ook wel, maar te weinig. Dat is mijn persoonlijke mening.”

De Multiculturele Vrouwen Veendam is een groep in oprichting. In augustus hebben ze in het centrum achter een kraam gestaan met zelfgemaakte gerechten voor de aardbevingslachtoffers in Lombok. De verkoop heeft 1200 euro opgeleverd. Het was de aanleiding om meer te gaan doen.

Door Henk Drenth