Veel publiek op Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen

VEENDAM - De Modelrailgroep Veendam (MRGV) hield afgelopen weekend voor de 23e keer de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen. De dagen werden gehouden in de Veendammer Sorghvliethal in Veendam.

De modelbouwdagen in Veendam zijn de grootste in zijn soort in Noord - Nederland. De organisatie weet dat over beide dagen circa 2.000 bezoekers de kassa hebben gepasseerd, waardoor het een gezellige drukte was met heel veel bekijks voor jong en oud. Op meer dan 2500 vierkante meter vloeroppervlak was er voor de liefhebbers van treinen, auto’s, boten, vliegtuigen veel te zien. Zo waren er werkende modelbanen in diverse schalen. Er waren grote banen maar ook kleinere modelbanen met heel veel aandacht voor de scenery. Voor kinderen was er de mogelijkheid om boten radiografisch te besturen en kon er op een echte modelspoorbaan gereden worden.

De Modelrailgroep Veendam is een modelspoorvereniging, waarvan de leden de modelspoorbouw een warm hart toedragen. De leden van de vereniging ondersteunen elkaar bij het verzamelen van treinen en het bouwen van modelspoorbanen. De vereniging telt circa 50 leden en houdt wekelijks een bijeenkomst in het clubgebouw De Badde te Annerveenschekanaal.