Buuv houdt benefietmiddag voor Alzheimer

VEENDAM - Zondagmiddag 18 november vond in Petit Eetcafé Buuv te Veendam een benefietmiddag plaats ten behoeve van de Alzheimerstichting.

De entree van 2 euro ging rechtstreeks de collectebus in. Uiteraard konden daar ook vrije giften in voor de Alzheimerstichting.

Elvis imitator Auke en Gerda Baars traden op. Gerda is een oude bekende van Hof van Holland, de voormalige Buuv. Met haar man John komt ze soms in de zomer, vanwege de rust, met de camper naar Borgerswold. De afgelopen keer zag ze dat Hof van Holland veranderd was in Buuv. Nieuwsgierig als ze was liep ze de zaak van Wina de Vries binnen. „Het was gelijk een warm bad waar ik instapte”, vertelt ze.

Baars zingt Country en bekende hits uit de jaren zestig en zeventig. Ook speelt ze als oud Amsterdamse allerlei typetjes in het Amsterdams. Van haar kwam het initiatief om een benefietmiddag te houden in Buuv en zelf te komen zingen. Ze nodigde ook andere artiesten uit. Haar man John verzorgde het geluid en de aanwezige breiclub had allerlei leuke dingen voor het goede doel te koop.

Gerda zingt een paar keer per jaar voor goede doelen. Afgelopen zomer zong ze twee keer voor KiKa. In december zingt ze in haar woonplaats Den Helder voor de Voedselbank. „Het liefst zing ik met meer artiesten, want dan heb je meer te brengen. En het is ook zo gezellig. En dan hopen we altijd maar weer dat er mensen komen. Want het is zo belangrijk dat er geld voor komt. Zoals voor dit goede doel. Mijn schoonmoeder had het en die herkende haar eigen kinderen niet meer.”