Kapster Jeanette Koops op bezoek bij Rutte

VEENDAM/DEN HAAG - Ieder jaar is het de 3e vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. In heel Nederland worden ondernemers bedankt voor hun lef, doorzettingsvermogen, maatschappelijke en economische bijdrage. Op deze dag van de Ondernemer gaan ministers, kamerleden, Europarlementariërs en burgermeesters op werkbezoek om ondernemers in het zonnetje te zetten.

Jeannette Koops was voorgedragen door de kappersbranche organisatie ANKO en door MKB Nederland om op werkbezoek te gaan bij Minister-president Mark Rutte in het torentje in Den Haag. Samen met 3 andere ondernemers, voorzitter Jacco Vonhof en directeur MKB Leendert Jan Visser werden ze uitgenodigd voor een kop koffie en een goed gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek werden Jeannette en Jacco geïnterviewd door Goedemorgen Nederland, live op NPO 1, over de inhoud van het aanstaande gesprek met de Minister-president.

Jeannette is ruim 29 jaar ondernemer en een voorvechter voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ze steunt met haar team diverse sociale projecten en maatschappelijke doelen. Haar bedrijf Silhouet Kappers in Veendam heeft een eigen project: Steuntje in de Rug’, waarmee ze voornamelijk vrouwen steunt die in armoede verkeren. Door deze vrouwen letterlijk een gezicht te geven, wordt de afstand naar de arbeidsmarkt of een opleiding een stuk kleiner. Financiële onafhankelijkheid van deze vrouwen is het doel. Volgens Jeannette en haar team is het fijn om te kunnen delen vanuit liefde voor het vak en voor de mens. In 2019 is het de bedoeling dat het project zodanig wordt ingericht dat ook andere ondernemers in andere plaatsen dit zinvolle project kunnen starten.

In het gesprek met de premier ging het ook over de maatschappelijke functie van de MKB, gezamenlijk geven MKB ondernemers meer dan 1 Miljard Euro uit aan goede doelen en projecten. Andere onderwerpen waar over werd gediscussieerd waren de BTW verhoging van het lage tarief van 6 naar 9%, wat een pijnpunt is voor arbeidsintensieve diensten zoals kappers, het ondernemersklimaat en het praktijkleren BBL.

Jeannette kijkt terug op een waardevol bezoek aan het torentje: „Rutte was heel belangstellend, heeft een indrukwekkende dossier kennis en is een prettige gesprekspartner. Het was een warm ontvangst en ik denk er met veel plezier aan terug”.