Bluesinvasie in vanBeresteyn

VEENDAM Het dak gaat eraf bij ‘The Best of Blues’ in vanBeresteyn op 1 december. Vier bands met een behoorlijke naam in de blues-scene en een frisse talentvolle bluesband komen naar vanBeresteyn. Naast Barrelhouse en Left Hand Freddy komen Magic Frankie en MAARIS in Veendam optreden.

Na 40 jaar optredens op duizenden podia behoort Barrelhouse in dezelfde samenstelling nog altijd tot de absolute top in Nederland. Leading Lady Tineke Schoemaker werd eerder uitgeroepen door de Dutch Blues Foundation tot de beste blues-vocalist van Nederland. Het laatste album van de band ‘Almost There’ won vorig jaar de Edison Jazzism Publieksprijs.

Muzikanten die ook al decennia meedraaien in de blues scene zijn gitarist en zanger Fred Reining en drummer Hans Waterman. De band staat voor stevige blues, tomeloze energie en een mooi stukje entertainment van mr. Lefthand Freddy. Bluesmagazine schreef: ‘Een weergaloze band, wát een spelvreugde, een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek’.

De blueswereld mag zich klaarmaken voor één van de comeback van deze eeuw: Magic Frankie. Hij verraste in de jaren ’80 de Nederlandse blueswereld met Magic Frankie and The Blues Disease. B.B. King himself gaf hem het grootste compliment: ’You really play my kind of blues.’ Samen met Lefthand Freddy laat Magic Frankie horen dat na jaren van afwezigheid hij weer terug is.

Naast een line-up van gevestigde en doorgewinterde muzikanten treedt in de foyer de zinnenprikkelende band MAARIS uit Groningen op. Deze jonge muzikanten, met zangeres Mariska Brink, hebben als gemene deler liefde voor de blues en rock. De band ontwikkelde een eigen geluid, wat eind oktober 2017 leidde tot de goed ontvangen debuut live EP Time.

Kortom, een avond stevige blues in vanBeresteyn. De aanvang is om 20.15 uur