Gerard Spong geeft ‘vertrouwelijke’ lezing in Veendam

VEENDAM - Advocaat Mr. Gerard Spong vertelt in vanBeresteyn over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Hij zit al veertig jaar in het vak en is maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat.

Spong geeft tijdens deze lezing een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen komen aan bod. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.

Hij treedt regelmatig op in de media. Zo was hij onder meer te gast in College Tour en was hij één van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie Kijken in de ziel. Ook wordt hij geregeld gevraagd om zijn visie op actuele gebeurtenissen te geven in tv-programma’s als Pauw en De Wereld Draait Door.

Daarnaast heeft hij meerdere (misdaad-)romans uitgebracht zoals De Breuk in 2013, De Uitvaartverzorger in 2016 en samen met Peter R. de Vries P.S. dit is Vertrouwelijk in 2018.

Hij komt vertellen op 30 november en de aanvang is om 20.15 uur.