‘Heerlijk om met zo’n fantastische band te werken’

VEENDAM - De Eemsmond Big Band vierde afgelopen jaar zijn 40 jarig bestaan. Het orkest presenteert zich ook dit seizoen weer met een concert. Naast het spelen van eigen repertoire, worden hierbij traditiegetrouw bekende nationale artiesten begeleid. In vanBeresteyn was Joke Bruijs de speciale gast.

De Eemsmond Big Band is opgericht in 1977. Het orkest staat al ruim 30 jaar onder leiding van Hennie Maring. Voorzitter Roel Molog: ,,We hebben Joke al twee keer eerder begeleid. In theater De Molenberg in Delfzijl tijdens het veertigjarig bestaan. En een keer verder in het verleden. We begeleiden ieder jaar een artiest van naam. In november Leona Phillippo. Zij heeft ooit de X-Factor gewonnen. Peter Douglas, de Nederlandse Frank Sinatra. John Rosenberg. Anita Meijer, Lee Towers hebben we ook begeleid.

Joke Bruijs: ,,Ik vind het heerlijk om met zo’n fantastisch band te werken. Op mijn vijftiende leeftijd begon ik al als vaste zangeres bij het VARA Dansorkest. Toen vond ik het gewoon, maar nu denk ik dat het misschien best wel een beetje jong was. Ik verdiende 35 gulden bruto dat ik in een loonzakje kreeg. Elke veertien dagen kreeg ik een uurtje vrij van school om met mijn moeder naar de VARA studio te gaan naar het loketje waar het werd uitgereikt. Het kwam goed uit, we hadden het

namelijk niet zo breed thuis.”

,,Op mijn 13de deed ik al mee aan een talentenjacht. Zo heette dat nog gewoon. Het werd gepresenteerd door Jos Brink. Eigenlijk mocht ik niet meedoen, want je moest 15 zijn. Ik had gezegd dat ik 15 was. Dat geloofden ze ook al wel. Er deden twintig bandjes, zangers en zangeressen aan mee. En ik won, zelfs met grote overmacht. En toen kwam de arbeidsinspectie. Toen mocht ik niet meedoen met de landelijke finale.”