Echtpaar Duursma 65 jaar getrouwd

VEENDAM - Het was maandag 26 november precies 65 jaar geleden dat Diny van Zonneveld (95) en Haaye Duursma (90) in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Sipke Swierstra bracht in verband met dit heugelijke feit het briljanten echtpaar namens de gemeente Veendam de felicitaties over met een fraai boeket bloemen.

Haaye wonend in Marum, leerde Diny uit Roden kennen op de dansvloer in Leek waar de verkering begon en er in 1951 werd verloofd en twee jaar later het huwelijk volgde. Het echtpaar heeft één dochter en schoonzoon. Duursma werkte vanaf 1946 op het gemeentehuis van Leek vervolgens op het gemeentehuis van Dantumadeel, en Rolde, om vervolgens 16 september 1961 op het Veendammer gemeentehuis als hoofd Burgerzaken aangesteld te worden. Op 1 Mei 1986 had Duursma er 40 dienstjaren op zitten en maakte hij dankbaar gebruik van een goede VUT-regeling. Naast deze werkzaamheden was Duursma 30 jaar bestuurlijk actief bij uitvaartvereniging De Laatste Eer.

Diny was jarenlang kapster en en deed veel vrijwilligerswerk voor ondere andere de EHBO. Duursma is nog vaak te vinden achter de laptop en leest boeken over computers. De dag werd in familiekring gevierd.