Senioren bakken ze weer bruin

VEENDAM - Zo’n 45 bewoners van seniorencomplex de Meerpaal aan de Oostlaan in Veendam zijn momenteel druk met het bakken van kniepertjes en spekkedikken.

Ze draaien momenteel 8 dagen lang een 3-ploegendienst, waarvan de ochtendploeg om 08.00 uur begint. Ze worden hierin bijgestaan door een aantal vrijwilligers. Het is voor hun allen dan ook topdrukte momenteel.

Er 210 kg. meel, 78 kg. roomboter, 840 eieren, 1260 zakjes vanillesuiker, 187 kg. suiker, en 84 liter water gebruikt om uiteindelijk te komen tot maar liefst 35 duizend kniepertjes. En nog eens 550 spekkedikken. De bakgeur van de lekkernijen hangt dan ook in en om de Meerpaal. De rookmelders gaan nog net niet af.

Dit jaarlijks gebeuren levert weer een aardig duit op in de geldkas, waar de senioren dan het hele jaar weer gezamenlijk leuke activiteiten van organiseren. Maar ook het kniepertjes en spekkedikken bakken gaat met veel plezier gepaard, en zien ze als een zeer leuke activiteit. De bestellingen van de lekkernijen vliegen de deur uit.

Voor heerlijke kniepertjes of spekkedikken dus even naar de Meerpaal of bellen met Bert Luining; 06-21393609.