Senioren in strijd met elkaar om pepernoten

VEENDAM - Het Badminton Pepernotentoernooi werd afgelopen woensdagmorge in de Parkstadhal gehouden. Het pepernotentoernooi is speciaal voor senioren en werd door Team Sport Veendam georganiseerd.

Er was volop belangstelling. In totaal deden 54 deelnemers mee. Naast vele Veendammers kwamen er een aantal spelers uit Pekela.

Petra van den Bosch van Team Sport Veendam: „Het is niet echt een leeftijdsgroep. Wel senioren, maar mensen moeten zelf maar bepalen wanneer hij of zij senior is. Het kan vanaf 50 zijn, of vanaf 60. Als iemand 40 plus is, beperkingen heeft en graag mee wil doen, kan dat prima. In principe is het voor de oudere doelgroep.”

Er zijn 7 rondes gespeeld van elk 8 minuten met steeds een andere partner en ook andere tegenstanders. De deelnemers waren in twee groepen verdeeld. Vierentwintig gevorderden die wat fanatieker speelden, en de rest die het rustiger aan deed.

Er zat iets van een wedstrijdelement in, maar het recreatieve karakter stond voorop. Gezelligheid tijdens het samen sporten. Wanneer deelnemers een partijtje wonnen mochten ze vijf pepernoten pakken. Bij gelijkspel 3 pepernoten, en bij een verloren partij 1 pepernoot. De pepernoten werden opgespaard in een boterhamzakje. Een eerste, tweede of derde prijs was er ook niet. Het werkte volgens een soort tombola. Zo kon iedereen een prijs winnen dat bestond uit iets lekkers in het teken van Sinterklaas.

We doen het al een aantal jaar en meestal hebben we 40 deelnemers, maar dit jaar hebben we het hoogste aantal. Mensen die al meededen willen ieder jaar wel meedoen. Tijdens de pauze zaten we even gezellig in het restaurant met een kopje koffie en wat lekkers erbij. Het sociale aspect is erg belangrijk.”

Team Sport Veendam organiseert jaarlijks diverse binnen- en buitenactiviteiten waaronder het Dynamic Tennistoernooi.