Bijzondere avond met Herman Brood’s Wild Romance

VEENDAM - De originele begeleidingsband van Herman Brood ontstond in november 1976 in Groningen. De naam is ontleend aan de regel and I lost my mind in a wild romance, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison.

Zowel Brood als manager Koos van Dijk waren fan van deze zanger. Wanneer Dany Lademacher in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance gaat spelen, is dit het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek en veroveren zij Nederland, België en Duitsland en de USA.

Coach Koos van Dijk vertelt voor de pauze het verhaal van Brood, ondersteund door nooit eerder vertoonde filmpjes uit jaren 60-70-80 en 90. Persoonlijke verhalen en anekdotes over het ontstaan en functioneren van Herman Brood & His Wild Romance komen voorbij.

Soms worden de verhalen en filmpjes onderbroken door akoestische live optredens van de bandleden met ook een verrassend optreden van Exit 31. Een jonge band die zich richt op het repertoire van onder andere Elvis Presley en Fats Domino. Muzikanten die Herman inspireerden. Ook de zoon van Herman zal enkele nummers van zijn vader zingen. Deze verrassende gastoptredens staan garant voor een avond vol jeugdsentiment, muzikale dynamiek, ontroering en humor.

Na de pauze gaat de band los met een spetterende rock & roll show die we kennen uit de tijd dat Herman nog leefde. Deze theatershow is een must voor iedereen die Brood een warm hart toedraagt. De beste nummers uit zijn carrière passeren de revue in deze Street-Spritz-Cha Cha Theatertour.

Voor echte fans is dit de kans om terug te kijken naar het leven van Herman en ook om de meest swingende en authentieke rockers live on stage in Veendam te zien en te horen.

De aanvang op zaterdag 8 december is 20.15 uur