Golfende opa’s schenken Tovertafel aan De Kluft

MUNTENDAM - Jaap Wijpkema, clubconsul bij Golfclub De Compagnie voor de Old Grand-Dad Club Nederland, overhandigde donderdag een cheque van 6.700 euro aan Alie Woltjes, teamcoördinator van het COSIS Expertise Centrum De Kluft in Muntendam.

Met het geld kan een Tovertafel worden aangeschaft. De Tovertafel is een vrolijke manier om kinderen met een zeer ernstige ontwikkelingsachterstand te stimuleren tot een lichamelijke activiteit en nodigt uit tot sociale interactie. De spellen zijn specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gespeeld. De spellen zijn uitdagend en prikkelend, maar vooral het samen plezier beleven en het ervaren van de sfeer staan voorop.

Alie Woltjes: ,,De reactie van de kinderen is overweldigend. Kinderen die bijna niet tot actie te stimuleren zijn, worden zomaar actief. Echt ontroerend om te zien. Zowel kinderen, ouders als medewerkers van De Kluft zijn dolblij met de Tovertafel.”

De Stichting Old Grand-Dad Club Nederland zoals de officiële naam van deze club van golfende grootvaders luidt, doet, naast het organiseren van golfdagen voor grootvader, schenkingen voor het bevorderen van sport, spel en beweging voor jongeren tot dertig jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Bij Golfclub De Compagnie in Veendam doen meer dan honderd opa’s jaarlijks een bijdrage om deze goede doelen te steunen.