Spetterende Sintdisco Muntendam

MUNTENDAM - Afgelopen vrijdag werd er door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam weer een fantastische Sinterklaasdisco georganiseerd in het M.F.C. `de Menterne` te Muntendam.

Er waren ongeveer 75 kinderen en veel daarvan gingen verkleed als hulppietje. Ook was er sinterklaasmuziek met een heuse disco piet achter de draaitafel. Daarnaast waren er nog meer pieten aanwezig in afwachting van de komst van de goed heilig man. Het was nog even spannend of de goede Sint wel langs zou komen want de arme man heeft het erg druk nu hij in ons land is. Sint moest helemaal vanuit Groningen komen en het was de vraag of Sint tijd had voor een bezoekje. Maar ja hoor, rond de klok van acht was daar Sint- Nicolaas met zijn gevolg. Een paar kinderen renden gelijk naar buiten om naar Amerigo te kijken maar helaas voor de kinderen stond de schimmel op stal.

Eenmaal binnen werd de Sint verwelkomd door Henny Lamain en na de welkomstwoorden en wat Sinterklaasliedjes stortten Sint en de pieten zich in het feestgedruis. Er werden diverse mooie plaatjes geschoten met Sint en de kinderen want wie wil er nou niet met Sinterklaas op de foto? Ook werd er gestrooid met pepernoten en snoepgoed. Er werd gehost, gesprongen en de polonaise gedanst en de vele pieten deden vrolijk mee. Maar na ongeveer een half uur was het uit met de pret en moesten Sint en de pieten na een ‘Dag Sinterklaasje’ weer op een deuren verder. Maar niet zonder twee grote zakken met cadeautjes achter te laten.

Alle kinderen kregen een mooi cadeau met wat lekkers mee naar huis en daarna stonden de ouders al weer klaar om hun kinders weer mee naar huis te nemen. Het was ook dit jaar weer een heel heel mooi Sinterklaasfeest!