Sint en stamppot zijn de ingrediënten voor een heerlijke middag

WILDERVANK - De cliënten van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum hebben afgelopen maandag kunnen genieten van een heerlijke middag met Sinterklaas en mét stamppotbuffet.

Het team van Meander Wildervank heeft voor het eerst een activiteit georganiseerd in het centrum in Wildervank. Sinterklaas werkte graag mee om de cliënten deze onvergetelijke middag te bezorgen. Beheerder Harrie Hartsema van het Cultuurcentrum maakte mogelijk dat er lekker stamppotten en kapucijners werden bereid. Samen met het thuiszorgteam bereidde Tina Hartsema voor 52 personen de maaltijden.

Het team, dat uit 14 dames bestaat, organiseert elk halfjaar een gezellige uitje voor hun cliënten. Vervoer is dan met eigen auto’s via toeristische routes. Zij zijn al eens naar Termunten geweest voor een lekker visje, de hunebedden bij Borger werden bezocht en ook ging het gezelschap meerdere keren naar een tuincentrum in Winschoten en Assen. Mantelzorgers mogen die dagen ook mee.

Afgelopen zomer is nog een gezellige toertocht gehouden door Drenthe. Met als afsluiting een gezellig etentje in Gasselte.

Dat alles wordt sinds 3 jaar op vrijwillige basis gedaan door de (oud) medewerkers van het Meander thuiszorgteam Wildervank. “Om onze cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen, en ze met een grote glimlach te zien, is voor ons team ontzettend waardevol. Daar doen we het voor! De cliënten zijn ook goed en gastvrij voor ons. Wij zijn een heel leuke collegiale groep vrouwen onder elkaar.”

Vier van hen hebben Sinterklaas bijgestaan. Ook lazen zij gedichten voor aan hun cliënten.

Al voor de tijd van Google deelde de Sint al koek uit en werd er nauwgezet informatie bijgehouden. In het grote boek stond bijvoorbeeld hoe boer Arend Eling, terwijl hij met een big bezig was, achteruit lopend tegen de penicillinespuit aanliep die zijn vrouw Afina vasthield. De spuit was voor de big bedoeld. Na de onvrijwillige injectie was Eling lange tijd niet verkouden geweest.