Wint De Brug Veendam de provinciale vrijwilligersprijs?

VEENDAM - Maandag 10 december reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar van leefbaarheid om 20.00 uur in het provinciehuis de provinciale vrijwilligersprijzen uit. Er zijn acht organisaties genomineerd in de categorieën Jeugd, Leefbaarheid, Zorg en Sport.

De Veendammer afdeling van Stichting De Brug is in de race voor deze prijs in de categorie sport. Andere genomineerde in deze categorie is de Loopgroep Bedum. „Ontzettend spannend natuurlijk”, aldus Grietje Hooijveld. Na het zien van de oproep vanuit de Provincie Groningen besloot Hooijveld De Brug op te geven voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018. „En daar was opeens het telefoontje dat we genomineerd zijn. Omtzettend leuk.”

In iedere categorie wint één organisatie een cheque ter waarde van 3.000 euro. Mocht Stichting De Brug winnen is er stiekem al wel wat gefantaseerd over deze prijs. „Ja er zijn wel wat ideeën waarvoor we het geld zouden willen gebruiken, maar we hebben nog niet gewonnen hè? Dus dat houden we nog el even voor ons”, aldus Grietje.

De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in een Statenzaal vol enthousiaste vrijwilligers. De avond is live te volgen via de website van de provincie: https://groningen.stateninformatie.nl/live

De aanvang van deze feestelijke avond is om 19.30 uur. Na een welkomstwoord zijn er filmportretten te zien van alle zes genomineerden. Om 20.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt.

De winst voor wie dan ook, kan na afloop met een borrel gevierd worden in het Atrium.