Kerstactie Westerschool voor Voedselbank Veendam & Kledingbank Maxima Veendam

REGIO - Evenals vorig jaar zet de Westerschool in Wildervank zich ook deze periode in voor Voedselbank Veendam en dit jaar ook voor Kledingbank Maxima Veendam. In de week van 17 tot en met donderdag 20 december staan er lege dozen in de gemeenschapsruimte en in de klas klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen.

Evenals vorig jaar zet de Westerschool in Wildervank zich ook deze periode in voor Voedselbank Veendam en dit jaar ook voor Kledingbank Maxima Veendam. In de week van 17 tot en met donderdag 20 december staan er lege dozen in de gemeenschapsruimte en in de klas klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen.

Als school vinden ze het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin.

Kledingbank Maxima

Dit jaar is het ook mogelijk om kleding in te leveren voor Kledingbank Maxima Veendam. Alle kleding is welkom, dames-, heren- en kinderkleding in alle maten. Zowel zomer als winterkleding. Ook zwemkleding, schoenen en sportkleding is welkom. Kleding graag in tassen inleveren.

Voedselbank

Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan: potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom, (kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bon bons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee. Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen: douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.

Ook de Firma Wieringa’s Knappertjes uit Wildervank is dit jaar wederom donor met een aantal van hun eigen producten.