Muzikaal eerbetoon aan Gladys Knight

VEENDAM - Zangeres en actrice Lucretia van der Vloot tourt langs de Nederlandse theaters met Lucretia Sings Gladys, een muzikaal eerbetoon aan zangeres Gladys Knight.

Van Der Vloot stapt in de schoenen van haar idool en vertelt met het repertoire van de Amerikaanse soul legende haar eigen levensverhaal. Over onzekerheden, bijzondere momenten en liefde.

Gladys Knight geldt als één van de grootste Amerikaanse soulzangeressen van de twintigste eeuw en past zonder twijfel in het rijtje van grote namen als Aretha Franklin, The Supremes en Etta James. Ze werd in de jaren zestig wereldberoemd nadat zij en haar formatie The Pips een contract tekenden bij platenlabel Motown. Onder andere Midnight Train to Georgia, If I Were Your Woman en de James Bond-soundtrack Licence to Kill behoren tot haar hits.

Lucretia van der Vloot was eerder onder andere te zien in All Stars als vrouw van Thomas Acda, het Kopspijkers cabaret, De Marathon en De Musical. Daarnaast vormt ze samen met Michelle David en Rocq-e Harrell al jaren het vertrouwde gezicht van de soulformatie Big, Black & Beautiful.

In een persoonlijke muziektheatervoorstelling gaat Van Der Vloot op zoek naar de paralellen van haar leven en dat van haar idool. Ze wordt daarin bijgestaan door een live band en haar eigen Pips.

Op vrijdag 14 december staat Lucretia met deze show in vanBeresteyn. De aanvang is 20.15 uur.