Zeventig jonge zangers treden op in de Grote Kerk

VEENDAM - Drie concertkoren van de Koorschool van het Kielzog geven op 15 december een sfeervol Kerstconcert in de Grote Kerk in Veendam.

Het concert zal worden gegeven door het Kinderkoor, het Jeugdkoor en het Jongerenkoor. De Koorschool geeft sinds 2005 ieder jaar een Kerstconcert en ook dit jaar is het gelukt om een prachtig en gevarieerd programma samen te stellen. De koren zingen een kleurrijk palet van Kerstmuziek uit verschillende landen en tijden met muziek uit onder andere Engeland, Nederland, Catalonië en Italië.

De koren verzorgen ieder apart een onderdeel van het programma, maar treden ook gezamenlijk op. Tijdens het concert worden ook bekende Christmas Carols gezongen waarbij het publiek kan meezingen. De muzikale leiding is in handen van Wim van de Laar. „Ik ben erg blij en er ook trots op dat ik leiding mag geven aan zoveel muzikaal talent uit onze regio. Met zulke goede zangers en onze fantastische pianist Johan Havinga is het een feest om de muziek in te studeren en tijdens het Kerstconcert uit te voeren”.

De aanvang is om 19.00 uur en de entree bedraagt 5 euro en tot en met 12 jaar 2,50 euro.