Volkskerstzang in de Grote Kerk van Wildervank

WILDERVANK - Ook dit jaar houdt de Monument- en Concertcommissie met veel plezier op zondag 16 december de Volkskerstzang in de Grote Kerk Wildervank voor alle inwoners van Wildervank, Veendam e.o..

Van iedereen voor iedereen

Jong en oud zijn welkom in de Grote Kerk. De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet. Een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven.

De hoofdorganist van de Grote Kerk Wildervank, Dirk Swama, zal dit alles begeleiden op het orgel samen met trompettist Lubertus Leutscher. Daarnaast zingt een voor deze gelegenheid samengesteld mannenkwartet uit Veendam/Wildervank mee. Het kwartet bestaat uit Laurens Schreuder, Jan Hendrik Leffers, Roel Hulzebos en Meint Boer. Ze zullen ook een aantal solostukken ten gehore zal brengen. Pastoor Bernard Buit uit Veendam neemt de verbindende teksten voor zijn rekening.

De aanvangstijd van De Volkskerstzang is 19:00 uur, het duurt ongeveer een uur. De ingang van de kerk is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren.

De Monument- en Concertcommissie benadrukt dat deze openbare Volkskerstzang voor iedereen is bedoeld. Vele fondsen, organisaties, middenstanders en het bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank e.o. dragen financieel bij om deze gezamenlijke Volkskerstzang mogelijk te maken. De toegang is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

De organisatie hoopt weer op een grote opkomst, met name ook van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn, maar wel Kerst willen vieren en vooral de bekende liederen mee willen zingen.