Flinke financiële injectie voor de Voedselbank

VEENDAM - De Voedselbank Veendam heeft afgelopen maandag een cheque van 10.000 euro gekregen uit handen van Nedmag.

Het bestuur van de Voedselbank ging onlangs bij diverse bedrijven op bezoek op zoek naar financiële steun. „We hebben ruimtegebrek”, licht voorzitter Jan Albert van der Laan uit. Aan het begin van dit jaar ondersteunde de Voedselbank 340 huishoudens, nu zijn dat er al 380. „Hierdoor komen we koel- en vriesruimte tekort. En daar komt bij dat de mensen nu buiten staan om moment van afhalen. Wij willen dat ze gewoon lekker warm binnen met en kop koffie op hun pakket kunnen wachten.”

Het bestuur wilde echter niet wachten op het toekennen van eventuele subsidies en ging daarom zelf de boer op. En met resultaat. De bijdrage van Nedmag wordt voor de helft ingezet voor de benodigde verbouwing. De andere helft is bestemd voor alle kinderen tot en met 18 jaar die deel uitmaken van de 380 huishoudens die aangesloten zijn bij de Voedselbank. „Voor hen gaan we komend jaar leuke dagjes uit organiseren. Dus niet alleen voor de kleintjes maar ook voor de grote jeugd.”

De komende week is de Voedselbank druk bezig met de Kerstactie. Zaterdag wordt er bij diverse supermarkten ingezameld en ook zijn er vrijwilligers tussen 9.00 en 16.00 aanwezig bij de Voedselbank zelf waar mensen eventuele donaties kunnen brengen.