Overwinning viert 10-jarig bestaan

VEENDAM Bekkenfysiotherapie praktijk Overwinning vierde 1 mei haar 10-jarig bestaan. Sytske Lohof-Venema startte in 2011 haar eenmanspraktijk in Veendam.

Hoofddoel van de praktijk is mensen te helpen met bekkenproblemen zoals urineverlies, problemen met ontlasting, seksuele pijnklachten, bekkenpijn en lage rugklachten.

De praktijk heeft een toonaangevende rol op het gebied van stuitpijn opgebouwd. Mensen met stuitpijn komen uit heel Nederland en ook van ver daarbuiten om behandeld te worden. Hierbij is vaak de NIMOC mobilisatietechniek nodig. Dit is een milde, pijnvrije, uitwendige techniek om het staartbotje recht te zetten. Daarnaast krijgen patiënten vaak verdere spierontspanning, houdingsadviezen etc.

In 2019 is de Sylo-pen ontwikkeld, een instrument dat je zelf kunt gebruiken om spierpijn en triggerpoints in de spieren te behandelen waardoor je minder pijn hebt en minder spanning in je lichaam ervaart. „Al met al is er heel veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar. Inmiddels is de praktijk uitgebreid met een extra bekkenfysiotherapeut en een secretariaat. Na twee verhuizingen is de praktijk alweer 2,5 jaar in Wildervank gevestigd”, legt Sytske uit.

Voor de komende jaren is het doel, naast het voortzetten van de reguliere bekkenfysiotherapie, meer te kunnen betekenen voor mannen en vrouwen die vroeger geestelijk en/of lichamelijk zijn misbruikt. Dit geldt dan met name voor mensen die al wel een traject hebben gevolgd voor de geestelijke gevolgen, maar nog steeds kampen met lichamelijke klachten.

Mensen kunnen komen via een verwijzing, maar mogen zich ook rechtstreeks aanmelden. „Kijk wel even of u aanvullend verzekerd bent. De praktijk heeft contracten met alle verzekeraars. Het kan zijn dat u even moet wachten, omdat er wel een wachtlijst is maar u komt vanzelf aan de beurt.”

Voor meer info zie www.praktijkoverwinning.nl en www.sylo-pen.com