'Dit is bizar. De tulpen pluktuin is echt helemaal leeg'

DROUWENERMOND "De tulpenpluktuin De Monden is vandaag helemaal leeggeplukt."

Dat zegt Roelof Jan Wollerich. "De eerste bezoekers kwamen om negen uur al langs. Hele families, jong en oud en uit de wijde regio."

"De hele dag bleef het druk", vervolgt Roelof Jan. "Op een gegeven moment was er niets meer te plukken. Bizar. Veel mensen zijn helaas onverrichterzake weer naar huis gereden. We hopen dat ze eind volgende week weer terugkomen, dan bloeien weer nieuwe tulpen."

Try-out

De tulpenpluktuin De Monden is een try-out. "Er zijn niet veel bedrijven die tulpen telen in de Kanaalstreek", weet Roelof Jan. "Het is historisch gezien niet een teelt voor deze regio. Toch merken we dat veel mensen het leuk vinden om in het voorjaar langs de bloeiende velden te rijden, te wandelen of te fietsen. En om te genieten van het jaarlijkse kleurenspektakel.

We hebben daarom 150 are gereserveerd voor de pluktuin met vier soorten tulpen. We zijn aangenaam verrast door de belangstelling en de positieve reacties."

Zeker tot en met donderdag kan er niet worden geplukt. "Aan het einde van volgende week kunnen de mensen weer komen kijken, foto's maken en plukken."

Facebook pagina

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Tulpenpluktuin De Monden.

Lees hier het artikel dat afgelopen week in de Kanaalstreek was te lezen.

Paul Abrahams