Groningen Bereikbaar breidt actie met e-bikes uit: ook thuiswerkers kunnen een week lang gratis een elektrische fiets uitproberen

Groningen Bereikbaar breidt haar e-bike-actie voor forenzen uit. Ook mensen die thuiswerken of in hun vrije tijd vaker de fiets willen pakken., kunnen nu een week lang gratis een e-bike of speed pedelec proberen.

Samenwerkingsactie Groninger Bereikbaar - bestaande uit de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Rijkswaterstaat en ProRail - ontwikkelde de actie voor mensen die normaal met de auto naar het werk reizen. Doel was hen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen.

Thuiswerkers zitten vaak urenlang voor hun beeldscherm

Ze heeft de actie aangepast omdat we, met de uitbraak van de coronapandemie, massaal zijn gaan thuiswerken. ‘Als je thuiswerkt, dan zit je vaak urenlang voor je beeldscherm. Door tussendoor even op de fiets te stappen voor een boodschap of een blokje om, blijf je in beweging en maak je even je hoofd leeg. Met een elektrische fiets kun je nóg wat sneller en kun je langere afstanden overbruggen’, licht Groningen Bereikbaar de aanpassing in een persbericht toe.

Reserveren bij fietsenwinkels

Ook mensen die in hun vrije tijd willen fietsen, kunnen een elektrische fiets reserveren. Daarnaast blijven de fietsen beschikbaar voor werknemers die ook in coronatijd naar hun werk reizen.

De elektrische fietsen zijn bij verschillende fietsenwinkels in de provincie Groningen te reserveren.