Hebbes: Tonny tikt felbegeerde telefoon eindelijk op de kop

Er kwamen reacties via Facebook binnen, we ontvingen mails en zelfs een telefoontje: lezers van HS-krant wilden Tonny van Breemen graag aan zijn felbegeerde neongele T65 telefoon helpen. En dat is nu gelukt!

‘BAM. Hebbes: de gele neon! Zonet binnengekomen, oh ik ben zo blij! Yes!’ luidde het mailtje van Tonny dan ook, een week terug. De tips en aanbiedingen via HS-krant betroffen de ene keer helaas een wandtelefoon, de andere keer ging het om een verkeerde kleur en dan was er de neongele draaischijftelefoon die via een veilingsite voor 900 euro werd aangeboden. Tonny zocht verder en vond de telefoon, twee weken na plaatsing van aflevering 18 van Wat de gek ervoor geeft.

"Ik was gewoon een beetje op de bank op Marktplaats aan het kijken en hey, toen stond- ie erop! Toen heb ik gelijk geboden. Eerst heel laag, natuurlijk. Ik geloof 25 euro. En toen zei hij: ‘Er heeft iemand al 75 geboden’. ‘Nou, dan bied ik gelijk 100.’ ‘Oe, dat gaat wel snel’, zegt-ie. ‘Ja, ik zoek die al heel lang en ik moet hem gewoon hebben.’" Wat over en weer bluffen en bieden en uiteindelijk weet Tonny de draaischijftelefoon voor 150 euro te bemachtigen.

"Kijk, dat is ’em!" Tussen de rondfladderende vogels in alle kleuren van de regenboog weet ook de neongele editie van de T65 de aandacht in de woonkamer goed te trekken. "Echt geweldig, ik ben zo blij", zegt Tonny terwijl hij plaatsneemt aan de eettafel waarop de meest recente aankoop staat.

In Wat de gek ervoor geeft vertelde Tonny dat hij al tweeënhalf jaar lang zo’n twee tot drie keer per dag even op Marktplaats keek, soms ook ’s nachts. Op zoek naar de neongele doorzichtige draaischijftelefoon. "Als ik die heb, is mijn collectie compleet", zei hij, aan dezelfde tafel waar dan nog 25 oude draaischijftelefoons zijn uitgestald. Als hij nummer 26 op de kop wist te tikken, zou er een vitrinekast komen.

Maar waar we ook kijken; geen vitrinekast. Tonny moet lachen: "Ja, die is er nog niet! Daarvoor moeten we maar eerst verhuizen. Want mijn plan is zo’n oude PTT-telefooncel te kopen en ze daar allemaal mooi in te zetten."

Daarvoor heeft Tonny nu 150 euro minder om aan uit te geven. "Ja, ze zijn heel zeldzaam, he. Die telefoons gaan makkelijk voor 250 euro weg. Maar ik heb hem, man. Oh ik ben blij, écht heel blij."

Toch ligt ook het zwarte gat op de loer, want "aan de andere kant: ik hoef nu niet meer op Marktplaats te kijken. Ik ben nu gewoon klaar."

Daar heeft Tonny iets op verzonnen. Hij ziet zijn huidige collectie als instapverzameling en gaat nu voor de upgrade. “Ik probeer de verzameling nu mooier te maken door de telefoons nieuw in doos te krijgen en de oude te verkopen. Dat is al bij een gelukt.”

 

 

Annegriet Renfurm-Wijchers