Deze klussen moet je niet vergeten

Aangeboden door: abnamro.nl

Je zoekt een manier om nuttig met je tijd om te gaan? Dan hebben wij nog wel wat tips voor je om je woning te onderhouden en zelfs de waarde ervan te verhogen. Nu het lente is wil je graag dat je woning weer lekker fris is en klaar voor de rest van het jaar! Overweeg dus eens om met deze klussen aan de slag te gaan.

Je woning isoleren

Ben je er afgelopen winter achter gekomen dat jouw woning niet optimaal geïsoleerd is? wacht dan niet tot de volgende winter: je woning goed isoleren kan in het voorjaarseizoen en in de zomer ook veel voordelen hebben. Door te isoleren kun je er namelijk ook voor zorgen dat de warmte buiten blijft! Overweeg daarom eens vloer-, dak-, raam- of muurisolatie. In de winter blijft het dan lekker warm binnen en dit levert je meteen een lagere energierekening op. Het op deze manier verduurzamen van je woning zorgt er ook nog eens voor dat je er een hogere prijs voor krijgt wanneer je wilt gaan verkopen. Deze waardestijging is dus mooi meegenomen.

Je badkamer verbouwen

Erger je je al tijden aan de verouderde look van je badkamer of wil je de indeling ervan veranderen? In dat geval zou je kunnen besluiten om je badkamer op te knappen of te renoveren. Het verbouwen van je badkamer kost vaak behoorlijk wat geld. Heb je dat beschikbaar of ga je daarvoor geld lenen? Je bent niet de enige, want de vraag ‘Hoeveel kan ik lenen?’ scoort standaard hoog in zoekmachines. Laat je goed informeren over de voorwaarden, de terugbetaling en de rente voordat je je handtekening zet. Je hoeft overigens niet gelijk een hele nieuwe badkamer te nemen. Soms kun je met een paar kleine aanpassingen een hele nieuwe look creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen van de tegels of het plaatsen van nieuwe kranen.

Je tuin lenteklaar maken

Met het mooie weer in aantocht wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je tuin. Ook de tuin is vaak met een paar kleine klusjes helemaal lente-proof te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan het reinigen van je tegels met de hogedrukreiniger. De groene aanslag die erop is komen te zitten verwijder je dan makkelijk, waardoor je terras er gelijk weer helemaal fris uitziet. Heb je een grote heg of een aantal stuiken? Dan kun je natuurlijk gaan snoeien zodat je tuin er weer als nieuw uitziet. Daarnaast kan je schutting een likje verf geven ook nooit kwaad. Als je nog geen schutting hebt kun je overwegen om deze neer te zetten. Vaak creëer je met een schutting in plaats van struiken of een heg veel meer ruimte!

Je diepvries en koelkast schoonmaken

Tot slot een kleine klus, maar wel heel belangrijk: het ontdooien van je diepvries, zodat je deze goed schoon kunt maken. In de winter heb je waarschijnlijk veel producten in je vriezer gelegd; zoek uit wat je nog wil bewaren en begin daarna met het ontdooien. Je zult zien dat er veel ijsvorming is ontstaan. Met warm weer komt er iedere keer warme lucht in je vriezer waardoor dit ijs kan gaan smelten. Vooral wanneer je een kleine koelkast met een ingebouwd vriesvakje hebt wil je niet dat dit ijs gaat lekken en in je koelkast belandt. Dit komt op je producten terecht, wat schimmel kan veroorzaken. 

Dan komen we bij het tweede punt: de koelkast schoonmaken. Net als bij de vriezer zal in de lente en de zomer meer warme lucht in je koelkast komen. Je wil dan niet dat bacteriën de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Pak het grondig aan door alle rekken en slabakken er ook uit te halen en goed schoon te maken.