Diederik Nomden van The Analogues in 1,5 meter sessies in Nijend24 in Anderen

Diederik Nomden maakt dinsdag 2 maart zijn opwachting in de reeks 1,5 meter sessies in Nijend24 in Anderen. Dit optreden is niet toegankelijk voor publiek, maar wordt live gestreamd op de social mediakanalen van Nijenend24.

Diederik Nomden richtte eind jaren ‘90 de band Redivider op, waarmee hij de Grote Prijs van Nederland won. Daarna speelde hij onder meer in de bands Johan en Daryll-Ann, en was hij als toetsenist en gitarist actief bij onder anderen Ellen ten Damme, Bertolf en awkward I.

In 2012 bracht hij onder de noemer Royal Parks zijn eerste solo-album uit, waarvan met name de single She veel gedraaid werd. Plannen voor een tweede album werden uitgesteld nadat hij in 2014 als leadzanger/ toetsenist/ gitarist toetradt tot de Beatles-tributeband The Analogues.

Daarnaast vervult Nomden een vooraanstaande rol in Crosby, Stills, Nash & Young-tributeband Her Majesty. Deze band was het afgelopen seizoen de huisband van het dagelijkse actualiteitenprogramma M.

Nomdens opreden in Nijend23 wordt, zoals elke 1,5 meter sessie, live gestreamd op onder meer de Facebookpagina en het YouTubekanaal van Nijend24. Aanvang: 20.30 uur.