Buurtbussen in Groningen en Drenthe beginnen weer te rijden (maar nog niet allemaal)

De buurtbussen in Groningen en Drenthe en ook de stadsbus in Delfzijl beginnen maandag 1 maart weer te rijden. De buurtbussen, die worden bestuurd door vrijwilligers, stopten medio maart vorig jaar vanwege het coronavirus.

De bussen zijn corona-proof gemaakt met kuchschermen bij de chauffeur en een geavanceerd luchtfiltersysteem. Bovendien zijn ze voorzien van een pinapparaat. Contant betalen kan niet meer.

Passagiers moeten ook enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht. Vanwege de anderhalvemeterregel kan de chauffeur niet meer helpen bij het in- en/ of uitstappen.

Dienstregeling kan afwijken

Veel bussen starten maandag, als ook het voortgezet en middelbaarberoepsonderwijs deels weer van start gaan, maar een aantal bussen start een week later of nog niet (zie het schema onderaan).

Zo blijven de stadsbussen in Hoogezand en Veendam vooralsnog aan de kant en zijn er buurtbussen die om organisatorische redenen later dan 1 maart van start gaan.

Ook niet alle geplande ritten in de daluren kunnen vanaf de start direct worden uitgevoerd. De dienstregeling kan daardoor afwijken. Meer informatie hierover staat op www.qbuzz.nl en www.publiekvervoer.nl.