Nieuw decor voor NK Jeugdwielrennen. De Stormvogels verkiest nieuwe wielerarena in De Langeleegte boven centrum Veendam

De NK Jeugdwielrennen vinden in juni niet in het centrum van Veendam maar in de in aanbouw zijnde wielerarena in en om stadion De Langeleegte plaats. De organiserende wielervereniging De Stormvogels heeft hiertoe besloten na overleg met de Veiligheidsregio Groningen en de gemeente Veendam.

De nationale titelstrijd voor wielrenners tot en met 14 jaar wordt bovendien over twee dagen uitgesmeerd: zaterdag 12 en zondag 13 juni. Aanvankelijk zouden alle wedstrijden op de zondag worden verreden.

Kostenpost niet gedekt in begroting

De Stormvogels stelt in een persbericht een voorkeur te hebben voor wielerwedstrijden met ouders en inwoners langs het parcours en mogelijkheden voor vertier op een evenementenplein. Maar: ‘We voorzien dat we het centrum moeten afsluiten om belangstellenden te weren rondom het parcours. Dat dat zal in de eerste plaats een gigantische kostenpost worden die niet is gedekt in de begroting.’

‘Bovendien vragen we best veel van de direct omwonenden door de volledige afsluiting van straten. En dan zullen ze ook nog niet mogen kijken of aanmoedigen.’

Opening wielerarena

De NK Jeugdwielrennen vinden daarom 12 en 13 juni plaats in de nieuwe wielerarena aan De Langeleegte. Deze wordt voorafgaand aan de wielerwedstrijden officieel geopend.