Angelique van der Veen maakt van hobby haar werk

 VEENDAM Angelique van der Veen is door een diep dal gegaan. Maar met het opzetten van Angels Design, haar reclamebedrijfje voor belettering en bestickering, heeft ze een grote ommezwaai gemaakt.

Angelique werkte zeven dagen in de week in de horeca. Ze wist niet anders. Tot ze in 2019 op nieuwjaarsdag opstond met veel pijn in haar been. Aanvankelijk werd aan een zweepslag gedacht door overbelasting. Een echo in het ziekenhuis bracht ernstige trombose aan het licht.

Het bleek een erfelijke vorm te zijn. Zijzelf, en ook haar ouders, hebben daar geen weet van gehad. Ze is vaste klant bij de fysiotherapie en het ziekenhuis. Veel baat is er wel bij een compressietherapie die tot aan haar knie thuis zelf kan worden aangebracht. Het pompt zich op met lucht, en loopt weer leeg om de circulatie van de bloedsomloop te stimuleren.

De bodem was onder haar voeten weggezakt. Haar werk in de horeca kan ze niet meer doen. ,De muren komen op je af, je word depressief, je kunt niet wat je wilt. Door corona kom je ook niet verder met onderzoeken. Je daalt steeds verder en verder.”

Tot Angelique de ingeving krijgt om van haar hobby haar werk te maken. ,,Mijn man zei: waarom niet? Je hebt alle benodigdheden ervoor, probeer het gewoon. Doen wat ik kan om me nuttiger te kunnen voelen en weer gewaardeerd. Mijn dagindeling kan ik invullen naar hoe ik mij voel.”

,,Van het leven genieten en niet bij de pakken neerzitten. Doen wat je denkt te kunnen doen om het positieve te behouden. En een beetje lef hebben. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat geeft de drive om verder te gaan. In deze tijd heb je dat ook wel nodig.”

Met de inschrijving bij de KvK is Angelique vanaf 1 januari officieel met Angels Design gestart. Inclusief een online webshop met alle bijbehorende dingen. ,,Ineens ben je dan een ondernemer. Na exact 1 jaar vanuit de ziektewet kijkend wat haalbaar is.”

Het beletteren van een bedrijfswagen van Instituut Mijnbouwschade Groningen was haar eerste grote klus. Ervaring had ze eerder al opgedaan met het beletteren van crossauto’s, een hobby van haar man Paul en dochter Saskia.

Daarnaast zijn de toepassingen heel breed. Angels Design richt zich op het beletteren en bestickeren van heel uiteenlopende oppervlakten. Beprinting op naambordjes, foto's op leisteen en glas. De print wordt met het te bedrukken materiaal in de drukpers gezet en onder hoge druk en temperatuur letterlijk op het materiaal gedrukt. Speciale coating beschermt tegen verkleuring. Verder zijn er de gepersonaliseerde producten als rompertjes, T-shirts, sokken en een joggingpakje voor kinderen. Voor Ashido Karate zijn mondkapjes bedrukt met hun naam.