FC Emmen-talent Luciano Carty mogelijk maandenlang uit de roulatie

Net nu hij begon door te breken in het eerste elftal van FC Emmen, krijgt Luciano Carty (19) een flinke knauw te verwerken. De rappe en behendige aanvaller moet mogelijk geopereerd worden aan zijn schouder.

Luciano Carty kampt al langere tijd met een schouderblessure. Zo schoot deze tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven een paar weken geleden nog uit de kom. Een probleem dat vaker voorkomt, waardoor hij en zijn club zich zorgen maken over de kwetsuur.

De situatie is onlangs dermate verergert, laat FC Emmen nu weten, dat er wordt overwogen om de jonge Groninger aan zijn schouder te laten opereren. Die kans is realistisch en in dat geval ligt hij er naar alle waarschijnlijkheid de rest van dit seizoen uit.

Carty trainde de voorbije weken al niet meer mee met de selectie omdat hij een individueel herstelschema volgt.

Aanstormend talent

FC Emmen-trainer Dick Lukkien ziet in zijn pupil een aanstormend talent, dat hij eerder dit seizoen tegen PSV (2-1 verlies) zijn eerste kans gaf. Zijn laatste wedstrijd dateert van 8 november, tegen Vitesse (3-1 verlies). Carty was die wedstrijd aangever van de enige Emmer treffer.

Het niet kunnen inzetten van Carty is dan ook een aderlating, liet Lukkien onlangs al weten. Met zijn frivoliteit en snelheid zou de jongeling volgens de Veendammer oefenmeester van grote waarde kunnen zijn, zeker in de cruciale wedstrijden die de komende weken op het programma staan.

FC Emmen staat op dit moment laatste in de eredivisie en moet volgens eigen zeggen in december, veevlvuldig bestempeld als ‘de maand van de waarheid’, zoveel mogelijk punten pakken tegen achtereenvolgens Sparta, ADO, PEC en Utrecht om de strijd tegen degradatie te ontlopen.