Aantal leden Golfclub De Compagnie is flink gestegen

VEENDAM Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn buitensporten als tennis en mountainbiken opvallend populair. De golfsport zit eveneens behoorlijk in de lift.

Landelijk hebben de golfverenigingen dit jaar zo'n 25.000 nieuwe leden ingeschreven en de Nederlandse Golf Federatie telt inmiddels bijna 400.000 leden.

Annet Weits

Ook bij Golfclub De Compagnie in Veendam hebben zich in de afgelopen maanden meer leden aangemeld. "De teller staat nu op ruim 1100 leden en dat is een flinke toename", vertelt Annet Weits. Zij is sinds 1 januari 2017 clubmanager van De Compagnie.

Sportief bezig in de buitenlucht

"Golf wint aan populariteit en onze leden komen uit de wijde regio. In Veendam hebben we de beschikking over een prachtig natuurterrein met een oppervlakte van 90 hectare en daar kun je veilig een bal slaan in de open lucht. Bovendien is het goed voor de conditie. Na het spelen op de 18 holesbaan heb je ongemerkt tussen de zes en tien kilometer afgelegd. Kort samengevat: sportief bezig in de buitenlucht, op afstand, maar met sociaal contact."

"Golf is voor jong en oud", vervolgt Annet. "Ons jongste lid is acht jaar en ons oudste lid heeft al 85 keer zijn verjaardag gevierd."

Regels aangescherpt

Vanwege Covid-19 heeft de vereniging de regels aangescherpt. Zo is bijvoorbeeld de horeca-afdeling gesloten, zijn verschillende clubactiviteiten tot januari geannuleerd en moet iedereen vroegtijdig een starttijd reserveren. Toch is het zeven dagen per week erg druk op de golfbaan.

Kennismaken

"We bieden belangstellenden de mogelijkheid om een half jaar kennis te maken met de sport, ", benadrukt Annet. "We hebben een aantrekkelijk pakket samengesteld met onder meer tien praktijklessen, mogelijkheid om online de theorie te oefenen en onbeperkt spelen op de zogeheten Par3 baan.

Na deze periode kunnen ze vervolgens al dan niet het aspirant lidmaatschap omzetten in een definitief lidmaatschap, waarbij er verschillende mogelijkheden zijn; van een jaarkaart voor de PAR3 tot een volledig 4* lidmaatschap, waarbij er ook gegolft mag worden op Golfclub Havelte, Golfclub Zwolle en Golfclub de Groene Ster.

Daarnaast houden we vanaf begin volgend jaar, weer een aantal ‘inloopochtenden’ – uiteraard vooraf aanmelden - waar belangstellenden de sfeer kunnen proeven."

Meer informatie is te vinden op de website www.golfclubveendam.nl

Paul Abrahams