Nationale titel voor Charlotte Doddema

NOORDBROEK Charlotte Doddema is Nederlands Kampioen BMX geworden. Dinsdagmiddag wordt de 9-jarige inwoonster van Noordbroek gehuldigd door wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen.

Daarnaast is ze genomineerd voor de sportverkiezing Midden-Groningen in de categorie talent.

"Ik ben heel blij dat ik Nederlands kampioen ben geworden. Het was vorig jaar ook gelukt maar het was nu wel weer heel spannend hoe het zou gaan. Want we hadden nog geen wedstrijd gefietst door het coronavirus en dat vond ik echt ontzettend jammer. We zouden in mei ook naar Houston in Amerika gaan om het wereldkampioenschap te fietsen en daar had ik me ook erg op verheugd."

Charlotte was altijd al gek op fietsen. "Het kon niet gek genoeg. Zodoende ben ik gaan kijken bij fietscross toen ik 5 jaar was. Wat ik zo leuk vind is dat je lekker hard kunt racen over de baan en het is mooi om de techniek te oefenen zodat je steeds beter over de heuvels gaat."

Het is voor Charlotte vooral belangrijk om veel plezier te hebben en natuurlijk wil ze als eerste over de finish komen. Ze hoopt ooit eens aan de Olympische Spelen mee te doen. "Mijn grote voorbeelden zijn Niek Kimmann en Laura Smulders. Ik vind allebei ontzettend goed."

Het BMX-en is goed te combineren met de school. "Ze geven me altijd vrij als het nodig is voor wedstrijden."

Daarnaast zijn de medeleerlingen, familie en vrienden natuurlijk heel trots op de prestaties. "Iedereen leeft altijd heel erg met mij mee als ik belangrijke wedstrijden heb. Ik ben heel blij dat mijn ouders en zus overal met mij heen gaan. Door FCC de Fivelcrossers en hz training en coaching ben ik zo goed geworden en ik probeer steeds beter te worden."