Henny Peijnenburg zoekt naar informatie over haar vader in de oorlogsjaren

REGIO Henny Peijnenburg mailde oude foto’s naar de redactie in het kader van een zoektocht. Henny deed al eerder onderzoek naar de jeugdjaren van haar vader. Dit deed ze van 1999 tot 2003. Omdat er nog veel onduidelijk is gebleven, hervat ze haar onderzoek.

„Het gaat om de jeugdjaren van mijn inmiddels overleden vader. Een groot gedeelte van zijn jeugd viel in de jaren van de Tweede Wereldoorlog. Mijn vader is geboren in 1937”, vertelt Henny.

Ze vervolgt: „In deze periode heeft mijn vader als onwetend en onschuldig kind van 5-6 jaar mee op de vlucht gemoeten, gedurende 16 maanden. Het is mij destijds niet gelukt te achterhalen waar hij met zijn moeder en 2 zussen is verbleven in de periode maart tot en met december 1945.”

Het heeft haar niet losgelaten waardoor ze nu 17 jaar later opnieuw is gaan zoeken naar het antwoord. Nieuw onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat grootmoeder en de kinderen in de periode maart tot december 1945 zijn ondergebracht in de provincie Groningen.

Henny hoopt dat lezers mensen van de bijgaande foto’s herkennen. „Ik ben op zoek naar mensen, die de personen op foto’s hieronder herkennen uit de periode maart-december 1945. Zij verbleven in deze periode tijdelijk als evacuees/vluchtelingen in de provincie Groningen. Hoogst waarschijnlijk zijn ze ondergebracht op een boerderij.

Eén van de kinderen op de foto is mijn inmiddels overleden vader Kees. Ik heb in 2003 een boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven. Ik heb het adres ( de boerderij ) in de provincie Groningen waarze waren ondergebracht niet kunnen vinden.”

Het is voor Henny een allerlaatste poging om dit stukje alsnog duidelijk te krijgen. De contactgegevens van Henny zijn hennypeijnenburg@home.nl of 0611321663. „Wilt u liever anoniem iets kwijt dan kan dat per post: Concordialaan 21, 5223 ZL in Den Bosch.”