Horeca en terrassen in de gemeente Veendam weer op slot

VEENDAM Vanaf woensdagavond tien uur zit ons land in een gedeeltelijke lockdown. Die richt zich op het terugbrengen van het aantal sociale contacten en reisbewegingen. Ook de horeca zal wederom niet worden ontzien en moet voor vier weken op slot. Dat betekent weer een klap voor restaurants en cafés.

Het was 1 juni 2020 12.00 uur dat na tien weken de horeca weer open mocht. Hoe is de stemming nu bij horeca-ondernemers in Veendam?

Henry Holwerda van Henry’s Eten en Drinken aan de Promenade maakt zich best zorgen: „Ik ben ondernemer dus wil graag openblijven. Maar als we via die vier weken de zaak sluiten en de corona de baas kunnen worden, dan moet dat maar gewoon.”

Appie Weij van Brouwhotel Parkzicht noemt het „teleurstellend, ook voor mijn werknemers, want we dachten dat we het goed deden. Maar de volksgezondheid staat uiteraard voorop.”

Janine Kielman van By Kielman hoopt van harte dat de mensen nu eindelijk het besef hebben „dat we ons met elkaar aan de regels moeten houden, en ja ik heb er slecht van geslapen.” By Kielman blijft voor het afhalen van de reguliere kaart wel beschikbaar.