EHBO lessen op scholen weer gestart

WILDERVANK De lessen jeugd EHBO op de basisscholen zijn weer begonnen.

„Zoals een bekende slogan al zegt, “Jong geleerd is oud gedaan”. Daarom zijn wij, de KNV EHBO Wildervank, deze week weer begonnen met de jeugd EHBO voor leerlingen van groep 8 van de Mgr. Bekkersschool in Veendam en De Sleutel in Wildervank”, laat de vereniging weten.

In januari 2021 starten de lessen op de Westerschool in Wildervank en de Braskorf in Veendam. „We leren de kinderen hoe ze om moeten gaan met diverse EHBO-situaties.”

Verslikking, botbreuken en bloedneuzen

De kinderen leren hoe te handelen in diverse noodsituaties. Wat zijn de regels van de EHBO, hoe bel je 112 en waarom bel je 112 niet voor de grap, hoe help je een slachtoffer, hoe help je bij verschillende verwondingen zoals: brandwonden, bloedneus, botbreuken en verslikking. „Ook is er op begrijpelijke wijze uitleg over de reanimatie”, legt Herman Rohling, jeugdcoördinator van de vereniging uit.

De lessen bestaan uit 6 weken 1,5 uur les en in week 7 een examen van 30 minuten. We hebben een voor de leeftijdsgroep aangepast leerpakket waar de school verder geen omkijken naar heeft. Alle lesmaterialen voor de kinderen nemen wij als vereniging mee. We sluiten de periode af met een praktijktoets en een theorie-examen. Na afloop krijgen de leerlingen een EHBO-certificaat.