Koopavonden in de ban: toch kan men tot 20:00 uur winkelen in Veendam

VEENDAM De winkels in Veendam mogen vooralsnog vanavond tot acht uur open blijven. Er is na de persconferentie van afgelopen dinsdag, onduidelijkheid over verplichte sluitingstijdens van de winkels.

Er is een streep door koopavonden gehaald, maar tegelijkertijd is kenbaar gemaakt dat winkels in de detailhandel uiterlijk om 20:00 uur sluiten. „En dat betekent voor nu dat onze winkels tot 20:00 uur open zijn vanavond”, aldus Joseph Kremer, voorzitter van de Ondernemersvereniging Veendam Centraal.

Bij het niet mogen draaien van een koopavond, wordt al snel gedacht aan sluiting om 18:00 uur. „Maar hier in het Noorden is koopavond heel anders dan in een stad als bijvoorbeeld Leiden. Daar zijn de winkels tot laat in de avond open. Hier is dat tot negen uur”, aldus Kremer. Al met al is koopavond - die dus officieel in de ban is - er vanavond wel, maar dan een uurtje korter dan het winkelend publiek gewend is.

Mocht de veiligheidsregio met nieuwe richtlijnen omtrent de sluitingstijden komen, worden de sluitingstijden opnieuw aangepast.