Easytoys helpt Wildlands een handje

VEENDAM Jeugdige fans van voetbalclub FC Emmen lopen voortaan met Wildlands Adventure Zoo Emmen op de borst. De erotische webshop EasyToys uit Veendam, hoofdsponsor van de eredivisionist, schenkt de Emmer dierentuin ruimte op de voetbalshirts voor de jeugd nu het park te lijden heeft onder de coronacrisis.

Het Veendammer bedrijf was op zoek naar een goed doel voor de jeugdshirts. Nadat de sponsordeal met FC Emmen onlangs rondkwam, wilde het bedrijf niet hun naam op de shirts voor de jeugd laten prijken. In plaats daarvan ging de erotiekgigant op zoek naar een organisatie die extra hulp goed kon gebruiken.

Naoberschap

Eric Idema, CEO van EasyToys en zelf afkomstig uit Emmen, kwam in overleg met FC Emmen snel uit bij Wildlands. „Ik vind dat we iets terug moeten doen voor bedrijven die de dupe zijn door corona. Wildlands is een begrip in de regio en we geven ze graag een extra steuntje in de rug in deze voor hen zware tijden. Het is een stukje burenhulp, of naoberschap, zoals wij dat hier noemen.”

Het Emmer dierenpark heeft flink te lijden onder de coronacrisis. Dit voorjaar moest de dierentuin enkele maanden dicht. Toen de deuren in mei weer werden geopend, gold er een maximum van 5000 bezoekers per dag, terwijl voor corona twee keer zo veel mensen werden toegelaten. Door de maatregelen wordt dit jaar een miljoenenverlies geleden.

Dankbaar en trots

Wildlands reageert dan ook verheugd op de steun uit de omgeving. „Ons dierenpark is altijd supporter geweest van FC Emmen en daarom zijn we er ook trots op om nu op de shirts van de jeugd te staan”, vertelt directeur Erik van Engelen. “We zijn dankbaar dat EasyToys aan Wildlands dacht toen de ruimte op de jeugdshirts beschikbaar werd gesteld. Het is hartverwarmend om te zien dat bedrijven in deze moeilijke periode aan elkaar denken.” Het dierenpark verkoopt de shirts ook in zijn eigen winkel.