Vijf modefouten die je dient te vermijden

Aangeboden door: Heerenzaak.nl

Met kleding en je creativiteit kun je bijna elke kant op gaan. In je vrije tijd kun je natuurlijk dragen waar jij je het meest comfortabel in voelt. Echter, kun je je soms ook in situaties vinden waar het belangrijk is dat jouw kleding gepast is. In dit artikel worden vijf modefouten besproken. Wanneer jij deze fouten vermijdt, kom je zeker stijlvol voor de dag.

Draag je overhemd op de juiste manier

Hoewel het instinctief logisch lijkt om een wit T-shirt te dragen onder witte heren overhemden, is dit een modefout die veel mannen maken. Het witte T-shirt versterkt namelijk de zichtbaarheid van het T-shirt onder het overhemd. Een slimmere keuze is het dragen van een grijs T-shirt, wat beter contrasteert met de huid. Daarnaast is het slim om te kijken naar de weving van het overhemd. Een dikkere weving zal ervoor zorgen dat het T-shirt minder snel zichtbaar is.

Ook is het belangrijk te kijken naar hoe jij je overhemd draagt. Vele overhemden kunnen uit de broek gedragen worden, maar dit is niet altijd gepast. Wanneer de onderkant van het overhemd tot over de gulp komt, dan is het overhemd te lang en kun je het beste het overhemd in de broek dragen, anders komt het slordig over.

Vermijd afgezakte broeken

Een aantal jaar geleden was het helemaal “in” om je broek zo laag mogelijk te dragen. Zelfs toen werd het als onprofessioneel gezien om je broek op deze manier te dragen wanneer je jezelf in een ietswat formelere situatie zou vinden. Tegenwoordig wordt het dragen van een afgezakte broek bijna altijd afgekeurd. Draag een riem wanneer je broek afzakt! 

Pas op met te felle kleuren

Waar het in jouw vrije tijd leuk kan zijn te experimenteren met verschillende printjes en kleuren, is het in formelere gelegenheden aan te raden op te passen met te felle kleuren. Kies eerder voor een pastelkleur, zodat je zeker weet dat jouw outfit niet chaotisch oogt. Let ook op de accessoires die je uitkiest. Door accessoires uit te kiezen die dezelfde kleur hebben, komt jouw outfit gelijk verzorgd over.

Draag gepaste schoenen en sokken

Het kan soms lastig zijn de juiste schoenen te kiezen voor een gelegenheid. Zo wordt de lijn tussen sportschoenen en sneakers steeds kleiner. Tijdens informele gelegenheden maakt het niet veel uit wat voor schoenen je draagt. Ben je bij een iets formelere gelegenheid, is het slim nette sneakers te dragen. Wanneer je bij een zeer formele gelegenheid bent, is het slim leren schoenen te dragen, zodat je zeker weet dat jouw outfit niet per ongeluk te informeel oogt. Let daarnaast op je sokken. Witte sokken passen goed bij sneakers en sportschoenen, maar bij andere soorten schoenen is het beter witte sokken te vermijden.

Koop je pakken in de juiste maat

Hoewel het bij elk heren kleding stuk belangrijk is om het in de juiste maat te kopen, is dit extra belangrijk wanneer je een pak koopt. Het dragen van een te groot of te klein pak oogt slordig en onprofessioneel. Het is niet nodig een duur pak op maat te laten maken. Simpelweg door te meten en passen vind je zo een pak dat bij je past.