Ingetogen jamsessie in grand-café Java

VEENDAM Met een semi-akoestische versie was de jamsessie afgelopen zaterdag in grand-café Java door de coronamaatregelen veel ingetogener dan de vorige twee in januari en februari. Maar toch nog steeds heel leuk.

De jamsessie in januari trok een kleine 90 bezoekers. Misschien was er na het moeten verlaten van Dukdalf ook nieuwsgierigheid naar de nieuwe locatie. In februari zijn er voor de lockdown zestig bezoekers geweest.

Vanwege de maatregelen was er maar plek voor 40 mensen (de overige 10 waren voor de muzikanten gereserveerd). Het was wel zaak om er snel bij te zijn. Maar eigenlijk waren de bezoekers een soort VIP-gasten bij het genieten van mooie muziek.

Natuurlijk kon er wel zelf met een eigen gitaar worden meegespeeld. De elfjarige Sascha Nijboer uit Wildervank was heel blij dat de jamsessie weer door mocht gaan. Het was zijn tweede jamsessie. Zijn eerste was eind februari voor de lockdown.

Sascha had zijn akoestische gitaar meegenomen. Thuis heeft hij op zijn slaapkamer 4 gitaren: een Fender, Yamaha, Morgan en een Ibanez. Zijn grote rockvoorbeelden zijn Guns N' Roses, Bon Jovi, Metallica, AC/DC, Kensington, Eagles en Kiss. Zijn interesse in het gitaarspelen was door een vriend van zijn broer gewekt. Het muzikale heeft hij van zijn ouders, maar is wel de enige muzikant in het gezin.

,,Ik speel zowat iedere dag op gitaar. Op mijn slaapkamer en ook wel eens beneden bij mijn ouders. Bij Muziekschool de Notenboom in Sappemeer heb ik gitaarles en zangles. Wat ik er mee wil bereiken is er goed in worden”. En beroemd, voegt hij er aan toe.

Wat hij aan de jamsessie zo leuk vindt is het lekker samen kunnen spelen.

Door Henk Drenth