Gezellige markt bij Tuincreatie

VEENDAM Volgend jaar bestaat de Vereniging Tuinrecreatie Veendam 50 jaar en dat gaat groots gevierd worden. Het complex bestaat uit 103 tuinen en heeft ongeveer 100 leden, waaronder ook veel jonge kinderen. Zaterdag was er een open dag.

Ben van Buizen is sinds een paar maanden de voorzitter en heeft vandaag een open dag georganiseerd, in fijne samenwerking met Manege Lipizza, de Borgerswoldhoeve en het Klimbos. Het voorzitterschap bevalt hem uitstekend. ,,Ik word erg goed ondersteund door heel veel vrijwilligers, de ondernemers in ons prachtige Borgerswold werken fijn samen en met elkaar hebben we deze open dag vorm gegeven. We hebben een leuke hoeveelheid kramen met gevarieerde handel, boogschieten en ponyrijden voor de jeugd, ijs en Turkse hapjes en het is ook nog fantastisch weer. Wat wil een mens nog meer.”

Iedere week komt een schoolklas naar de tuinen om op speelse wijze geïnformeerd en geïnstrueerd te worden over alles wat groeit en bloeit en ons dagelijks boeit. Kinderen leren niet alleen alles over ontkiemen, groeiend gewas, tegenwerkende beestjes en ook tuinhulpjes zoals wormen, maar ze ontdekken ook dat zelfgekweekte spruiten wèl lekker zijn en zelfgekweekte bloemen wèl wekenlang mooi blijven.