VEENDAM De softbaldames van The Blokes uit Veendam ontvingen afgelopen weekend de softbalsters uit Drachten. Ze wonnen met 14-7.

In de eerste inning (een slag- en een veldbeurt) begonnen de dames uit Drachten aan slag, ze gingen goed van start en scoorden 5 punten. Toen de dames van The Blokes aan slag waren, hadden ze daar niet meteen een antwoord op, hun pitcher gooide 5 keer 4 wijd, de ballen die geslagen werden zaten niet lekker op de knuppel waardoor er maar 3 keer gescoord kon worden. 3-5

In de tweede inning stonden alle honken vol, Kimberley sloeg een goede honkslag waarbij 3 dames konden scoren, later wist ze zelf ook nog te scoren door thuis te stelen. Mathilde en Mirjam wisten in deze inning ook te scoren. 9-5.

De dames van Drachten konden na de eerste inning niet veel meer terug doen tegen het goede veld- en pitchwerk van de dames uit Veendam. In de tweede inning kwamen er maar 4 dames aan slag, in de derde en vijfde inning kwamen er maar 3 dames aan slag, als veldpartij wil je dit het liefst, goed verdedigen zodat je snel weer kan slaan en punten kunt scoren.

In de zesde en zevende inning wist Drachten nog 1 punt te scoren. The Blokes wisten uit te lopen naar 14 punten! Marije heeft de hele wedstrijd gepitcht, ze gooide 37 slagbeurten.

Eindstand 14-7 hiermee zijn de dames na 3 wedstrijden nog ongeslagen en staan ze bovenaan in het klassement met 1 gespeelde wedstrijd minder dan nummer 2.

Uitslagen overige teams:

The Blokes Heren – Caribe H2: 11-4

Caribe – The Blokes Pupillen: 10-9 (8-12 jr)

Zaterdag spelen de pupillen om 10.30 uur thuis. En zondag spelen de dames om 11.30 uur thuis.

De andere teams spelen een uitwedstrijd.

U bent van harte welkom op onze velden, entree is gratis. U kunt ons vinden aan de Ontspanningslaan en bordjes The Blokes volgen.