Electric Glass Fiber NL wil glasoven sluiten in Westerbroek. Hierdoor gaan 142 banen verloren

Electric Glass Fiber NL (EGFN), het voormalige PPG, is voornemens begin 2021 een van de twee glasovens van zijn vestiging in Westerbroek te sluiten. Hiermee komen waarschijnlijk 142 banen te vervallen.

Dat heeft Electric Glass Fiber NL, onderdeel van Nippon Electric Glass, maandagmiddag bekendgemaakt.

Bij EGFN werken 380 vaste medewerkers. Met het sluiten van een van de twee glasovens komen 142 arbeidsplaatsen te vervallen. Tijdelijke arbeidscontracten worden niet verlengd en de ‘flexibele schil’ wordt afgebouwd.

Extra zwaar getroffen door coronacrisis

Het bedrijf maakt glasvezel voor toepassing in het versterken van kunststoffen, bijvoorbeeld voor toepassing in kunststof onderdelen voor auto’s. Het bedrijf is dan ook sterk afhankelijk van de auto-industrie, een sector die het volgens de directie van Nippon Electric Glass al moeilijk had en nu ‘door corona extra zwaar getroffen is’.

‘Er is sprake van langdurige vraaguitval en een lager prijsniveau in de markt. Het voorgenomen besluit om één glasoven uit bedrijf te nemen is noodzakelijk om de bedrijfsvoering aan deze veranderde marktcondities aan te passen’, stelt de directie in een persbericht.

Sociaal plan voor medewerkers

De ondernemingsraad van EGFNL is maandag gevraagd advies uit te brengen over het voorgenomen besluit. Verder worden met de vakbonden afspraken gemaakt over een sociaal plan.

Het personeel is maandag ingelicht.