Gratis lespakket vol tips en tools tegen pesten

BORGERCOMPAGNIE Stichting Omgaan met Pesten lanceert de nieuwe campagne ‘Samen maken we het verschil!’’.

Een gratis lespakket voor basisscholen, het voortgezet onderwijs en andere organisaties waar jeugd en jongeren samenkomen, maakt deel uit van deze campagne. Het lespakket kan worden ingezet in de week tegen pesten van 21 t/m 25 september en kan worden aangevraagd via de website https://weektegenpesten.omgaanmetpesten.nl/ en is gericht op groepsvorming.

Alida Boonstra uit Borgercompagnie, geeft een toelichting: “Ons lespakket bestaat uit diverse werkvormen, tips en tools. Je kunt zelf keuzes maken om aan te sluiten bij jouw doelgroep. Elkaar leren kennen, bewegen en samenwerken zijn kernwoorden die in de werkvormen terugkomen. Naast het gratis lespakket verzorg ik samen met mijn collega trainers workshops en gastlessen rondom de Week tegen Pesten voor kinderen, jongeren, ouders en professionals en vrijwilligers.”

In de praktijk merkt Alida Boonstra, dat ieder kind het verschil kan maken. “Een verschilmaker doet iets goeds, komt in actie en nodigt andere uit om ook het goede te doen. Vanuit Stichting Omgaan met Pesten geloven wij in de kracht van focus op gedrag dat je wel wilt zien. Dat draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag.”

Meer informatie over de trainingen en workshops in de omgeving Borgercompagnie kunt vragen via aboonstra@omgaanmetpesten.nl of 0598624055