Houd uw voeten in optimale gezondheid door steunzolen te dragen

Aangeboden door: Veldschoenen.nl

Onze voeten zijn ons fundament en daarom is het belangrijk om ze in optimale gezondheid te houden. Want in de loop van een dag krijgen ze veel te verduren. Dat uit zich bijvoorbeeld in pijnlijke of vermoeide voeten. Maar ook klachten aan de rug, knieën of heupen, komen veelvuldig voor als gevolg van voetproblemen.

Dergelijke klachten zijn eenvoudig te voorkomen door de juiste steunzolen te dragen. In het bijzonder als u lange tijd achter elkaar staat of veel loopt. Wellicht denkt u bij het fenomeen steunzolen aan hulpmiddelen voor senioren of mensen met aandoeningen aan hun benen of voeten. Maar ook veel andere mensen zijn gebaat bij het dragen van deze orthopedische voorzieningen. Want ook voor uw voeten geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

Voeten in topconditie

Misschien valt het ook u op dat het gebruik van steunzolen steeds vaker wordt gepromoot. Net zoals het groeiende besef dat ergonomisch werken niet meer is weg te denken, groeit ook de aandacht voor het in topconditie houden van de voeten met het positieve effect dat steunzolen door iedereen worden gedragen. Ook voor orthopedische schoenen geldt dat die er stijlvoller uitzien dan ooit. In de meeste sport- en schoenenwinkels zijn steunzolen tegenwoordig verkrijgbaar. Maar om die optimaal te laten bijdragen aan de gezondheid van uw voeten, kunt u ze het beste laten aanmeten bij een specialist zoals een orthopedisch schoenmaker.

De juiste ondersteuning

Die kent als geen ander het belang van steunzolen die de voetwelvingen volgen om de juiste ondersteuning te bieden. Op die manier corrigeert de steunzool de voet optimaal en worden problemen en klachten voorkomen. Voorafgaand aan het aanmeten, onderzoekt de orthopedisch schoentechnicus uw looppatroon en worden eventuele klachten in kaart gebracht. Een persoon die vooral veel loopt en staat op het werk, vraagt om andere ondersteuning dan een fanatieke tennisser. Daarom wordt ook de manier waarop u uw voeten belast meegenomen.

Andere tips om goed voor uw voeten te zorgen

Naast het dragen van steunzolen, zijn er uiteraard ook andere manieren om bij te dragen aan de gezondheid van uw voeten, bijvoorbeeld met de volgende tips:

- Zorg voor voldoende teenruimte in uw schoenen. Houd rekening met tien millimeter voorbij uw langste teen. Maar koop ook geen schoeisel dat te groot is.

- Let op naden en stiksels die druk kunnen leggen op gevoelige plekken van uw voeten. U kunt alleen zelf ervaren waar dit risico precies kan optreden. Bij het passen van nieuwe schoenen merkt u vaak al dat een naad op een bepaald gedeelte van de voet onprettig aanvoelt. 

- Tenslotte omsluiten veterschoenen de voet beter dan schoeisel met andere sluitingen.