Jonge bestuurder in BMW rijdt met 260 kilometer per uur over N33, scheurt tussen auto's door en vlucht voor de politie

De politie heeft zondagmiddag een jonge bestuurder aangehouden, nadat deze met een gemiddelde snelheid van 217 kilometer per uur over de N33 van Assen richting Rolde reed.

In een video die de politie maakte is te zien dat de politie de bestuurder een stopteken geeft. In de eerste instantie leek de verdachte hier gehoor aan te geven. Vlak voor een afrit naar een tankstation geeft de bestuurder echter een ruk aan het stuur en rijdt hij met hoge snelheid weg.

Inhaalacties met 200 kilometer per uur

Hierop volgde een achtervolging op de N33, waarbij de verdachte met een snelheid tot wel 260 kilometer per uur uit handen van de politie probeerde te blijven. Onderweg werden andere auto’s met meer dan 200 kilometer per uur door het midden ingehaald. Kort daarna haalt de verdachte ook nog een een auto op de afrit naar Rolde.

Richting Rolde gaf de bestuurder alsnog gehoor aan het stopsignaal. De verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en moet bij het CBR een cursus educatieve maatregel gedrag volgen.

Jonge bestuurder

De politie heeft niet bekend gemaakt hoe oud de weggebruiker is, maar spreekt over een ‘jonge bestuurder’. Die term wordt vaak gebruikt bij mensen die jonger zijn dan 24 jaar.

Die video zien? De politie deelde hem via Facebook.