Goudprijs blijft maar stijgen, veel kopers en verkopers op de been

Als gevolg van de economische crisis steeg in 2011 de goudprijs naar recordhoogte en dat gebeurt nu weer. Het handelsconflict tussen China en de VS, onrust rond Iran én de historisch lage rente stuwden de goudkoers al maandenlang omhoog.

De gevolgen van de coronacrisis op de wereldwijde economie én de steunmaatregelen van landen en centrale banken deden er nog eens een schepje bovenop. Beleggers vrezen verliezen op de beurs en waardedaling van valuta en kiezen massaal voor de veilige haven van goud.

Voor particulieren die gouden bezittingen hebben, is het nog steeds een gunstig moment om te verkopen. De recordprijs brengt veel verkopers van oude sieraden, horloges en munten op de been. “En dat is te merken in elke Goudwisselkantoor in het land”, aldus Johan de Ruiter, directeur Goudwisselkantoor.

Rendement

Een stijgende goudprijs is ook interessant voor beleggers want er wordt nog ook veel goud gekocht bij Goudwisselkantoor. De Ruiter: “Vorige week hebben veel mensen goud gekocht. Met het besef dat rendement behalen op goud heel goed mogelijk is. Voor wie dat wil verzilveren is het moment nu aangebroken.”