Topdrukte bij Lamain Campingshow in Veendam

VEENDAM Geen verre reis naar het buitenland dit jaar. Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land, blijkt uit onderzoek. Vanwege alle coronamaatregelen en de kans op uitbraken in populaire vakantiegebieden, blijft maar liefst drie kwart van de Nederlanders deze zomer lekker in eigen land. Mensen vieren hun vakantie vooral in eigen land omdat ze zich hier veiliger voelen of om lokale ondernemers te steunen.

Dat merkt ook Hans Lamain van Lamain Camping Show in Veendam, die in zijn zaak van 5000m2 aan de Lloydsweg met circa 18 medewerkers de vakantiegangers uit alle delen van het land verwelkomt. ,,We hebben het nog nooit zo druk gehad in de bouwvakantie’’, aldus Lamain. Uit het hele land komen mensen die hier in regio vakantie vieren naar de grootste kampeerwinkel van de provincie.

Maar ook voor de thuisblijvers zijn de bbq’s, parasols, en tuinmeubelen en uiteraard de aanverwante artikelen amper aan te slepen. ,,Gelukkig hebben we voldoende voorraad maar die slinkt inmiddels wel’’, aldus een tevreden Lamain.